Liity partioon

Jäsenhakemus nuorille ja lapsille

Lippukunnassamme toimii tällä hetkellä sekaryhmiä ykkösluokkalaisista aina lukiolaisiin asti. Ryhmien kokoontumisajat löytyvät täältä. Alla olevasta linkistä pääset täyttämään jäsenhakemuksen. Hakemuksen lähettämisen jälkeen jäsenrekisterinhoitajamme on sinuun yhteydessä.

Lähetä jäsenhakemus


Minkä ikäisenä voi tulla mukaan?

Partion voi aloittaa aikaisintaan seitsemänvuotiaana tai koulun alkaessa. Myöhemmin liittyvät alle 22-vuotiaat pääsevät mukaan oman ikäkautensa ryhmään.

Yli 22-vuotiaille ei järjestetä ohjattua viikottaista partiotoimintaa, vaan he toimivat omatoimisissa johtamistehtävissä. Partiossa on silti kivaa myös aikuisena, ja alkuun pääsemistä varten on tarjolla tukea esim. kurssien muodossa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mukaan aikuisena

Lippukunnan aktiivijohtajisto koostuu 17-40 vuotiaista aikuisista. 17-22 vuotiailla on ohjelmaa kuukausittain. Aikuisilla on pestien lisäksi johtajatapahtumia ja retkiä pari kertaa vuodessa.

Kaikki aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Alla olevasta linkistä pääset täyttämään jäsenhakemuksen. Voit olla myös suoraan yhteydessä lippukunnanjohtajaan mikäli haluat tietää enemmän toiminnasta tai sinulla heräsi kysymyksiä.

Lähetä jäsenhakemus

Mitä se maksaa?

Partio on suhteellisen edullinen harrastus. Kustannukset koostuvat pääasiassa vuosittaisesta Suomen Partiolaisten ja lippukunnan jäsenmaksusta ja yksittäisten tapahtumien kuten retkien, leirien ja partiotaitokilpailujen osallistumismaksuista.

Vuonna 2023 Suomen Partiolaisten ja lippukuntamme jäsenmaksu oli yhteensä 71,50 euroa. Yhden varsinaisen jäsenen jälkeen samasta perheestä liittyvät alaikäiset jäsenet maksavat alennettua jäsenmaksua. SP:n jäsenetuihin kuuluu muun muassa partiovakuutus, Partio-lehti ja kiinteä alennus partiokauppojen tuotteista (ei partiotuotteet).

Retket, vaellukset ja muut perustapahtumat maksavat tyypillisesti n. 0–30 €, mutta muutaman vuoden välein järjestettävissä tuhansien ihmisten suurleireissä osallistumismaksu nousee 100–200 € tietämille.

Lähtökohtana kuitenkin on, että jokaisella on halutessaan varaa olla mukana toiminnassa, joten osallistumismaksuista voi hakea vapautusta taloudellisin perustein lippukunnalta ja Suomen Partiolaisilta. Ohjeet jäsenmaksuvapatuksen hakemiseen löytyvät täältä. Lippukunnalta maksuvapatusta haetaan rahastonhoitajalle lähetettävällä vapaamuotoisella hakemuksella: rahastonhoitaja@eraleijonat.fi