Tapahtumat ja viikkotoiminta

Toiminta

Helsingin Erä-Leijonat järjestävät Pukinmäen ja Koillis-Helsigin lapsille ja nuorille toimintaa neljänä päivänä viikossa. Pitkin vuotta järjestetään retkiä ja leirejä sekä osallistutaan kisoihin ja tapahtumiin.

Tulevia tapahtumia

Mitä partio on?

Partio on lapsille ja nuorille suunnattu, omatoimiseen pienryhmätoimintaan perustuva harrastus, jota ohjaavat vapaaehtoiset aikuiset. Meitä partiolaisia on Suomessa noin 60 000, ja koko maailmassa meitä on noin 41 miljoonaa. Partiotoiminnan perusyksikkö on lippukunta (paikallisyhdistys), joita on Suomessa noin 850.

Perinteiset partiotaidot

Partiolainen tunnetaan perinteisesti luonnossa liikkumisen taidoistaan. Myös 2010-luvulla partiossa suunnistetaan, tehdään solmuja, sytytetään nuotioita ja annetaan ensiapua.

Henkiset taidot

Suomen Partiolaiset ry:n viestinnän iskulause on, että partiotoiminta on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partio-ohjelman tavoitteena on auttaa ihmisiä kasvamaan yhteiskuntansa aktiivisiksi jäseniksi, jotka arvostavat itseään ja muita ihmisiä. Partiossa myös opitaan itsensä ja muiden johtamista.

Partio-ohjelma

Partiotoimintaa suunnitellaan Suomen partiolaiset ry:n partio-ohjelman perusteella. Partio-ohjelma on jaettu viiteen eri ikäkauteen: sudenpennut (7–9 v.), seikkailijat (10–12 v.), tarpojat (12–15 v.), samoajat (15–17 v.) ja vaeltajat (18–22 v.). Kullakin ikäkaudella on omat nousujohteiset tavoitteensa ja aktiviteettinsa.

Avoimuus ja riippumattomuus

Partio on kaikille avointa ja poliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Partio ei kristillisistä juuristaan huolimatta ole myöskään varsinaisesti uskonnollista, vaikka monissa maissa suhde partion ja paikallisten uskonnollisten yhteisöjen välillä onkin vahva. Suomessakin seurakunnat ovat usein lähilippukuntiensa tärkeimpiä tukijoita.

Viikkoaikataulu

Lippukunnassa toimii seitsemän säännöllisesti kokoontuvaa ryhmää. Sudenpennut muodostavat lauman, seikkailijat joukkueen ja tarpojat, samoajat ja vaeltajat vartiota.

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

18.00

18.30

19.00

19.30

20.00

Mönkivät rinkkapullat ('09)

Nuorukaiset ('06)

Retkitoukat ('10-'11)

Lentävät vadelmaveneet ('08-'07)

Pikkupandat ('13-'16)

Palaneet kävyt ('12)

Spudarit ('05)

Lippukunnan ryhmät kokoontuvat viikottain. Lisäksi meillä on epäsäännöllisemmin järjestettäviä johtajiston (vaeltajat + aikuiset) tapahtumia. Lähettämällä jäsenhakemuksen neuvomme mihin ryhmään lapsesi voi liiittyä.